Help! Welke content kan ik posten?

 

Je kent het misschien wel; je moet nodig weer eens wat posten op Facebook. Maar wat voor content ga je plaatsen?

Niet alle content is even geschikt voor Facebook. Een valkuil is Facebook te beschouwen als een promotiekanaal. Want zit jíj te wachten op wervende teksten die duidelijk gericht zijn om je iets te verkopen? Grote kans dat je dan afhaakt.

Mensen gaan voor hun ontspanning op Facebook. En dan hebben ze geen zin in verkoopverhalen.

Deze content werkt wèl op Facebook:

  1. Onderzoek welke informatie jouw doelgroep interessant vindt. Pas je berichten daarop aan; geef leuke feitjes en adviezen weg waar je doelgroep wat aan heeft.
    .
  2. Daarnaast kan je quotes plaatsen die op jouw product slaan of die bij je bedrijf passen.
    .
  3. Plaats bij je bericht relevante afbeeldingen.  Lees mijn blog als je wil weten hoe je aan mooie gratis plaatjes komt voor Facebook.
    .
  4. Als laatste tip wil ik meegeven dat content die voor interactie zorgt, leidt tot een groter bereik. Je kunt je volgers bijvoorbeeld vragen stellen of een poll uitzetten. En reageer op de reacties van je volgers.

Doordat je regelmatig op Facebook aanwezig bent met verschillende interessante berichten, ziet je doelgroep je regelmatig voorbij komen. Je geeft ze tips en leuke feitjes. Je doelgroep krijgt vertrouwen in je en je bouwt een band op. Grote kans dat ze aan jou denken als ze je product nodig hebben.

Kan ik jou ook ondersteunen met Facebook en/of LinkedIn?

.

Of mail me vrijblijvend.

Wil je meer tips, volg me op Facebook.

%d bloggers liken dit: